Corsoweekend

Twee dagen lang genieten!

Het Corsoweekend vindt plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2019. Tijdens dit tweedaagse event geniet je van het wereldberoemde Corso én de allereerste grote editie van het Corsofestival. Benieuwd hoe het weekend er precies uitziet? Lees dan snel verder!

Corsovrijdag - 16 augustus

Middagcorso

De eerste rondgang van het Corso vind ’s middags plaats vanaf 14:00 uur. Twaalf creaties, voorzien van in totaal maar liefst 3 miljoen dahlia’s, zullen de straten van Sint Jansklooster veroveren.  De jury begeeft zich ook onder het publiek en zal een kritisch oordeel vellen, zodat later die dag de prijzen bekend kunnen worden gemaakt. De wagens leggen tweemaal het parcours af en meestal is het middagcorso rond 16:00 uur afgelopen. Daarna is er alle gelegenheid om iets te eten of te drinken op het feestterrein, zodat je er ook ’s avonds weer bij kunt zijn!

Prijsuitreiking

Om 20:00 vindt de prijsuitreiking plaats, ter hoogte van Family Business Plaza. Hier ontdek je welke Corsogroep er met de ereprijs vandoor gaat!

Avondcorso

Na afloop van de prijsuitreiking maken de Corsogroepen zich klaar voor de avondrondgang. Vanaf 20:30 uur trekken de dahliareuzen wederom tweemaal over het parcours, dit keer met verlichting. Dit zorgt voor een bijna magisch beeld en geeft het avondcorso een extra dimensie. Het avondcorso is tussen 22:00 en 22:30 uur afgelopen.

Feesttent

Na afloop van het avondcorso is het vanaf 22:00 uur tijd voor een afsluitend feest in de feesttent. Hier kun je genieten van een optreden van de legendarische coverband Melrose. Neem een drankje, luister naar de muziek en sluit de Corsovrijdag op een feestelijke manier af!

Bekijk ook het programma van de zaterdag

👇

Corsozaterdag - 17 augustus

Corsofestival

Na het Corso op vrijdag, is het op zaterdag tijd voor het Corsofestival. Dit jaar geniet je voor het eerst van een gróte editie met tal van theateracts. Tussen 12:00 en 17:00 uur kun je de wagens van dichtbij bekijken en ben je getuige van een gevarieerd aanbod straattheater; van een vreemd mechanisch paard tot een rijdend aquarium en van de surrealistische ‘caleidoscoop’ tot de grappen en grollen van de aimabele schoften. Laat je schminken en maak jouw eigen graffiti. Het Corsofestival is een dag om nooit te vergeten!

Meer weten? Lees hier alles over het Corsofestival

Schuttersfeest

Vanaf 16:00 uur vind het Schuttersfeest plaats bij de feesttent. Tijdens het Schuttersfeest is het de bedoeling om de houten duif naar beneden te schieten. De vogel hangt op zes meter hoogte. Ook zijn er geldprijzen te verdienen voor het afschieten van de kop, staart en vleugels.

Wagenbouwersfeest

Om 20:00 uur vindt het wagenbouwersfeest en de prijsuitreiking plaats in de feesttent. Dit belooft wederom een gezellig feest te worden, met medewerking van Perfect Showband en Orkest Butterfly.

Jij bent er toch ook bij?

Koop snel je kaarten!

» Bekijk tickets

Benieuwd wat er de rest van de week te doen is?

Check het hier!