Programma Corso 2019

Zaterdag 10 augustus
CORSOFIETSTOCHT
Een kijkje nemen achter de schermen bij de wagenbouwers? Dat kan! Doe mee aan de Corsofietstocht en trek onder begeleiding van een gids langs de dahliareuzen die gebouwd worden. Om 13.00 uur starten we aan de Bonkenhaveweg 28. Geef je kosteloos op via: info@corsoklooster.nl

Dinsdag 13 augustus
JURERING STRAATVERSIERING
Van 20.00 uur tot 23.00 uur rijdt de jury rond om de versierde straten van Sint Jansklooster en daarbuiten te beoordelen. Tijdens de jurering vindt ook een beoordeling van het theater in de straat plaats.

Woensdag 14 en donderdag 15 augustus
HELP DE CORSOBOUWERS
Help jij onze corsobouwers met het klaarmaken van hun dahliareus? Je kan overal aanschuiven, ze heten je van harte welkom! Je herkent de bouwlocaties aan de grote spandoeken langs de weg.

Vrijdag 16 augustus
CORSO
Vanaf 14.00 uur rijden de twaalf wagens over het parcours. Muziekkorpsen en figuratie maken het evenement compleet. Zorg dat je om 19:45 uur aan de Bonkenhaveweg bent. Wie gaat er vandoor met de prijzen? Na het bekendmaken van de prijzen gaat de avondrondgang om 20.30 uur van start. Na afloop is er tot 02.00 uur een groot feest in de feesttent met medewerking van de band Melrose. Meer info? Check ook het uitgebreide Corso weekendprogramma!

Zaterdag 17 augustus 
CORSOFESTIVAL & SCHUTTERSFEEST 
Vanaf 12.00 uur staan de corsowagens opnieuw in het dorp. U kunt dan nog een keer genieten van de prachtige creaties en figuratie. Daarnaast is het corsofestival 2019 uitgebreid met tientallen culturele (theater)acts. Stap in de wereld van verbeelding, verwondering en vertier! Geniet van fantastische acts; van een vreemd mechanisch paard tot een rijdend aquarium en van de surrealistische ‘caleidoscoop’ tot de grappen en grollen van de aimabele schoften. Laat je sminken, geniet van artistieke kunsten en maak jouw eigen graffiti. Het Corsofestival is hét event voor jong en oud. Na afloop van het festvial vindt het Schuttersfeest plaats op het evenemententerrein. Om 20.00 uur start in de feesttent het grote corsobouwersfeest met medewerking van Perfect Showband. Ook onze vaste gasten van orkest Butterfly zijn van de partij. Tussen 20.30 uur en 21.00 uur is de prijsuitreiking van onder andere de figuratieprijs.

Zondag 18 augustus
TENTDIENST
De corsoweek van Sint Jansklooster eindigt officieel op zondagavond met een kerkdienst in de tent. ‘Veelkleurige liefde’ is het thema van de tentdienst die om 19.00 uur begint. Voorganger is ds. Wolters en muzikale medewerking ligt in handen van muziekvereniging Soli Deo Gloria en de formatie ‘Connected’.

 

Benieuwd naar het Corsofestival?

Check hier het complete programma!

» Naar Corsofestival