Programma Bloemencorso 2019

Zaterdag 25 mei: Presentatie Corsowagens Alle wagenbouwers presenteren hun ontwerp voor het Corso 2019 aan de hand van een maquette (schaalmodel). Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom in de feesttent aan de Monnikenweg.

Maandag 27 mei tot zaterdag 1 juni: Feestweek
Feestweek, een uitgebreid programma met activiteiten volgt in aanloop naar de feestweek.

Zaterdag 10 augustus: Corsofietstocht
Een kijkje nemen achter de schermen bij de wagenbouwers? Dat kan! Doe mee aan de Corsofietstocht en trek onder begeleiding van een gids langs de dahliareuzen die gebouwd worden. Geef je kosteloos op via info@corsoklooster.nl

Dinsdag 13 augustus: Jurering versierde straten
Wie heeft de mooiste straatversiering? De winnende straat kan rekenen op een prachtige prijs.

Vrijdag 16 augustus: Corso Sint Jansklooster
Dé dag waar Sint Jansklooster een jaar lang naar uitkijkt: het Corso. Meer dan 3 miljoen dahlia’s zijn, verdeeld over twaalf creaties, te bewonderen in ons dorp. Kom dus genieten van onze Dahliareuzen om 14.00 uur (middagcorso) en 20.30 uur (avondcorso). Na het avondcorso ben je welkom om de dag af te sluiten in de feesttent!   

Zaterdag 17 augustus: Corsofestival en Schuttersfeest
De wagens van dichtbij bekijken en ondertussen genieten van een gevarieerd aanbod aan muziek, toneel en horeca? Kom dan op zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur naar het Corsofestival. Na afloop kun jij jezelf misschien wel kronen tot schutterskoning of koningin. Om 16.00 uur ben je welkom op het evenemententerrein aan de Monnikenweg.

Zondag 18 augustus: Tentdienst
De raad van kerken nodigt u uit voor de tentdienst aan de Monnikenweg. (Voorganger en tijdstip volgt).

Zaterdag 21 september: Jeugdcorso
Ook zo genoten van het ‘grote’ Corso? Kom dan nagenieten van ons Jeugdcorso dat zaterdagmiddag door de straten van het dorp trekt. Tientallen creaties, bestaande uit wagens, loopgroepen of individuen, strijden om de prijzen. Na afloop is er een familiefeest in de feesttent aan de Monnikenweg.

Zaterdag 26 oktober: Theaterwandeling
Onze corsogroepen staan niet alleen garant voor prachtige dahliareuzen, maar zijn ook creatief als het om toneel gaat. In een wandeling door de omgeving van Sint Jansklooster maak je kennis met theateroptredens van de wagenbouwers.